EV Chassis aanpassingen

Is uw voertuig af fabriek niet leverbaar in uw gewenste uitvoering, wij passen deze geheel naar wens aan

Zero-emission is het toverwoord als het gaat om de naleving van de steeds strenger wordende milieueisen. Steeds meer steden streven naar een emissievrije stadskern. Gemeenten die een milieuzone invoeren kunnen dieselauto’s, die op 1 januari 2020 ouder zijn dan 15 jaar, in hun zone weigeren. Daarnaast kunnen gemeenten vanaf 1 januari 2025 nul emissiezones invoeren. Deze nul emissiezones gelden voor vracht- en bestelauto’s. Heeft u een bestelauto? Dan mag u deze zone alleen in als uw bestelauto elektrisch is en geen schadelijke stoffen uitstoot. Dit is op de huidige markt mogelijk omdat er diverse uitstootvrije voertuigen beschikbaar zijn. Maar mocht u een elektrisch voertuig met open laadbak of veegvuil uitvoering willen dan is het aanbod al flink wat schaarser.

Veth Automotive bouwt standaard geleverde voertuigen om tot carrosserie-varianten die af fabriek niet leverbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn een volledig elektrische pick-up in open laadbak-, kipper- en veegvuiluitvoering. Veth heeft vanuit de Nissan en Renault importeurs de ombouw certificaat ontvangen. Met de ontvangst van dit certificaat hebben wij de officiële type goedkeuring om de e-NV200 en Kangoo Maxi Z.E. om te bouwen tot een pick-up.

Veth biedt u de mogelijkheid om de Nissen e-NV200 en Renault Kangoo Maxi Z.E. te gebruiken in een pick-up uitvoering. Door hun compacte afmetingen en de praktische laadbak zijn de e-NV200 en Kangoo Maxi Z.E. ideale voertuigen voor bijvoorbeeld stadsdistributie, hoveniers, gemeenten, supermarkten en reinigingsdiensten. De cabine wordt voorzien van een ABS achterwand met achterruit. De wielkasten worden afgewerkt met ABS panelen en de vloer wordt afgewerkt met een aluminium tranenplaat. Aan de achterzijde wordt een achterbord geplaatst met daarop kentekenverlichting. De pick-up is, naast de basis uitvoering, leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. Daarnaast zijn er diverse opties leverbaar. Zo kan de pick-up uitgerust worden met palenrekken, gereedschapskisten, optische signalering, laadbakcoating en meer.

  • Nissan e-NV200 open cargo body

Nissan e-NV200

Met de komst van de Nissan e-NV200 heeft Nissan voor dit type bestelauto’s als eerste een absolute troef in de markt gezet. De kleinste bestelauto van Nissan is de ideale partner voor diegenen die een compleet elektrische bedrijfswagen zoeken. Met dank aan de 40 kWh accu kunt u nu tot wel 200 km rijden met maar één oplaadbeurt.

Nissan e-NV200 pick-up basis

Het is mogelijk om uw Nissan e-NV200 gesloten bestelwagen aan te passen tot pick-up. Hierbij wordt de cabine voorzien van een ABS achterwand met achterruit. De wielkasten worden afgewerkt met ABS panelen en de vloer wordt afgewerkt met een aluminium tranenplaat. Aan de achterzijde worden nieuwe LED verlichtingsunits gemonteerd en tussen de nieuwe aangebrachte verlichtingsunits wordt een achterbord geplaatst met daarop kentekenverlichting.

Nissan e-NV200 pick-up open laadbak

Voor het vervoeren van meer lading is het mogelijk om een open laadbak op te bouwen op de Nissan e-NV200 Basis Pick-up. De open laadbak wordt voorzien van een houten laadvloer en hang- en sluitwerk. De laadbak heeft een uitwendige afmeting van 2000 (L) x 1755 mm (B). De inwendige afmeting is 1950 (L) x 1700 (B) mm. Het zij- en achterbord van de laadbak is van aluminium en is 300 mm hoog. Het kopschot heeft een hoogte van 500 mm.

Nissan e-NV200 pick-up kipper

De Nissan e-NV200 pick-up in een kipper uitvoering is een upgrade van de pick-up met open laadbak. Bij de e-NV200 kipper wordt namelijk de gehele open laadbak elektrisch/hydraulisch achterover kippend geleverd. De kiephoek bedraagt ca. 45 graden en is makkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Het grondraam bestaat uit een vast en kippend gedeelte met doorsmeerbare scharnierpunten.
.

Nissan e-NV200 pick-up veegvuil

De veegvuil is uitermate geschikt voor gemeentes in steden waar de milieuzones gelden. De opbouw is zeer licht in gewicht en bestaat uit kwalitatief kras vaste hoogwaardige materialen. De inwendige hoogte van de veegvuil opbouw bedraagt 950 mm. Mede hierdoor is er een volume van 2,89 m³ haalbaar. De container heeft links voor en rechts achter een schuifluik. De opbouw is voorzien van een vlakke laadvloer waardoor het vuil makkelijk naar buiten kan worden gekipt.

Renault Kangoo Maxi Z.E.

De Renault Kangoo Maxi Z.E. wordt aangedreven door een elektromotor van 44 kW (60 pk) die gevoed wordt door een 33 kWh batterij. Dankzij de 7 kW/32A AC-lader is de batterij via een 7,4 kW oplaadpunt in circa zes uur op te laden. In een uur, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, kan een rijbereik van circa 35 kilometer worden bijgeladen.

Renault Kangoo Maxi Z.E. pick-up open laadbak

Voor het vervoeren van meer lading is het mogelijk om een open laadbak op te bouwen op de Kangoo Maxi Z.E. Basis Pick-up. De open laadbak wordt voorzien van een houten laadvloer en hang- en sluitwerk. De laadbak heeft een uitwendige afmeting van 2075 (L) x 1800 mm (B). De inwendige afmeting is 2020 (L) x 1750 (B) mm. Het zij- en achterbord van de laadbak is van aluminium en is 300 mm hoog. Het kopschot heeft een hoogte van 500 mm.

Renault Kangoo Maxi Z.E. pick-up kipper

De Kangoo Maxi Z.E. pick-up in een kipper uitvoering is een upgrade van de pick-up met open laadbak. Bij de Kangoo Maxi kipper wordt namelijk de gehele open laadbak elektrisch/hydraulisch achterover kippend geleverd. De kiephoek bedraagt ca. 45 graden en is makkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Het grondraam bestaat uit een vast en kippend gedeelte met doorsmeerbare scharnierpunten.
.

Renault Kangoo Maxi Z.E. pick-up veegvuil

De veegvuil is uitermate geschikt voor gemeentes in steden waar de milieuzones gelden. De opbouw is zeer licht in gewicht en bestaat uit kwalitatief kras vaste hoogwaardige materialen. De inwendige hoogte van de veegvuil opbouw bedraagt 950 mm en de volume van de opbouw is 2,84 m³. De container heeft links voor en rechts achter een schuifluik. De opbouw is voorzien van een vlakke laadvloer waardoor het vuil makkelijk naar buiten kan worden gekipt.